CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

2011. szeptember 8., csütörtök

Az augusztus hussssssssssss csak úgy elszált

Nagyon sok minden történt velem ez idő alatt.
Egy fantasztikus hetet töltöttem el a szálkai gyöngyfűző táborban, amit éppen tizedik alkalommal rendeztek meg. Itt lehetőségem nyilt a sárközi gyöngyfűzés történetével, technikájával megismerkedni. Volt ott minden, ami "szem szájnak ingere". Elméleti előadás, népviseleti bemutató, templom-, múzeum-, tájházlátogatás, sőt a sárközi karikázó tánclépéseire is rábírtak minket. Egyszóval kiéheztettek minket a gyöngyfűzésre. Azért persze jutott idő a programok között, na meg éjjel-nappal a fűzésre. Az ország minden részéből, de még a szomszédos országokból is voltak résztvevők. Mondhatom nagyon jó társaság jött össze, sok értékes, jókedvű embert ismertem meg.
Hálás köszönet a tábor szervezőjének, Decsi-Kiss Marcsinak. Minden elismerés és köszönet tannénimnek Gulyásné Szabó Zsuzsinak és Maucha Katinak a türelmükért, ahogyan a "bölcsiseket" terelgették a gyakorlati fogások számomra oly göröngyös útján.

A gyönyörűséges hely, ahol volt a tábor, Szálka:


Szálka jelképe a szarvas

A tábor és a lakhelyünk:








Mint bölcsödésnek, nekem is át kellett esni a "tűzkeresztségen", a sárközi csipkegallérral kellett kezdeni. Nehezebben ment mint gondoltam és nem is lett hibátlan, de azért megmutatom:

Majd a zengővárkonyi cakkos rojtos

és váraljai szives-rojtos

A "nagyok"évközbeni munkái, amit még a tábor megkezdése előtt ámulattal bámultunk:

A nem teljes kis csapat:

... és végül az elkészült munkák töredéke:

Már alig várom a következő évi tábort, hogy résztvehessek. Addig is gyakorlással töltöm az időt, hogy jövőre már "ovodás" lehessek.
Köszönöm a jó társaságot, tehát jövőre veletek, ugyanott!!!

2 megjegyzés:

kkati írta...

Gratulálok ezekhez a szép gallérokhoz. Ez aztán tényleg olyan feladat, amihez fel kell nőni.

POÉ írta...

Szia !
Látom leülepedtek kicsit a dolgok, alig várom hogy az újabb "Sárközieket" is megcsodálhassam !